BINNENKORT KOMT HIER HET PROGRAMMA 2021!

Joes leest voor uit verschillende populaire prentenboeken. Over ridders, draken, prinsen en prinsessen. Ze zingt er passende liedjes bij.

Hakim vertelt sprookjes en andere verhalen over kastelen, ridders, boeven en prinsessen. Laat je meeslepen!

De dappere Ridder Roderik en de moedige Ridder Roeland zijn reuze goeie vrienden totdat precies midden tussen hun kastelen een prachtige bloem groeit. Zo mooi, dat ze deze bloem beide willen hebben! Hoe zal dit aflopen? Luister ook naar de vele andere boeiende verhalen over de wereld waarin de hoofdwaarden van ridders belangrijk waren: eer, kracht en moed, trouw, vrijgevigheid en eerlijkheid. Verder maak je kennis met het leven in een kasteel, waarbij iedereen natuurlijk over de ophaalbrug moest, ridders in harnas een woeste strijd leverden met een steekspel met lans en natuurlijk heftige zwaardgevechten. Maar natuurlijk werd er ook volop gefeest met bourgondische maaltijden en optredens van hofnarren en acrobaten. Dit alles en nog veel meer hoor je in de prachtigste verhalen over die tijd. Doe je ogen dicht en je ziet de ridders en kastelen zo voor je …

Er was eens een prinsesje, ze heette Nooitgenoeg.
Prinsesje Nooitgenoeg kon heel erg boos worden, vooral als ze haar zin niet kreeg. Op haar 8e verjaardag kwamen alle koningen en koninginnen van alle koninkrijken naar het kasteel. Prinsesje Nooitgenoeg wenste heel veel cadeautjes voor haar verjaardag : een olifant, een circustent, een vliegtuig en een achtbaan over de kop voor in de tuin van het kasteel. Maar ze kreeg een konijntje en een pop. Het was niet wat Prinsesje Nooitgenoeg wenste, dus ze werd bozer en bozer. Het verjaardagsfeestje liep bijna in de soep, totdat Prins Florijn het kasteel binnen kwam. Hij had wel een heel bijzonder cadeautje bij zich…Zou het genoeg zijn voor Prinsesje Nooitgenoeg?

Bij de circusworkhops van circustheaterbureau Demiori kan iedereen een circusartiest zijn. Net zoals de troubadours in de riddertijd kunnen de kinderen aan de slag met de kunst van het jongleren met ballen, kegels, ringen en zelfs met echte duivelstokken. Er kunnen menselijke piramides gebouwd worden en er kan worden geprobeerd op een dun koord naar de overkant te lopen. En voor wie het dan allemaal nog niet gek genoeg is heeft Demiori ook nog eenwielfietsen, rola rola’s en balansborden.

Muziek en beweging met en voor je kindje is van alle tijden. Paardje rijden op de knie, ‘vendel’zwaaien: de peuterridders en peuterprinsesjes (2-4 jaar) gaan een half uurtje heerlijk zingen, bewegen, muziek maken en muziekspelletjes doen, sámen met hun papa of mama.

Bij de voorstelling van circustheatergroep TwoB uit Oldenzaal passeren verschillende circusdisciplines in een razend tempo de revue. De artiesten worden metersver door de lucht gegooid, lopen op hun handen en draaien salto’s alsof hun leven ervan af hangt. Koorddansen, jongleren, acrobatiek, rola rola, niets is te gek voor de jonge artiesten van TwoB die een gedeelte uit hun voorstelling ‘Circus BoesKool’ presenteren.

In de tijd van ridders en prinsessen waren er troubadours, muzikanten die rond trokken van stad naar stad en van kasteel naar kasteel. Op het Paltival ontbreken ze niet! Komen jullie ook luisteren wat er allemaal gespeeld wordt? Er is altijd plaats voor nieuwe troubadours. Jullie mogen diverse instrumenten komen uitproberen.

Heb je zin om als echte prinses of prins te dansen ? Kom dan mee doen met de prinsessendans. De prinsessen en prinsen (4-8 jaar) gaan lekker een half uurtje bewegen op muziek. Je leert een echte prins en prinsessendansje aan en we doen tot slot een prins en prinsessen stopdans.

Voor alle ridders en prinsessen die het leuk vinden om op de foto te gaan is De Fotoloods te vinden bij de ‘Kiekjesfabriek’ in de Palthetuin. We hebben verkleedkleding, zwaarden, kroontjes enz. zodat we jullie omtoveren tot échte ridders en prinsessen. Onze eigen stylistes helpen jullie er zo mooi mogelijk uit te zien. Zo’n gave foto wil jij toch ook?!
Nadien zijn de foto’s de bekijken op www.paltival.nl en op www.defotoloods.nl. Bestellingen kunnen doorgegeven worden via info@defotoloods.nl.
Wanneer er een foto van uw kind gemaakt wordt, gaat u automatisch akkoord met plaatsing op social media.